Linkbuilding traject

linkbuildingOm hoger te komen in Google is linkbuilding een handige strategie. Linkbuilding draait om het binnenhalen van kwalitatieve backlinks naar jouw pagina. Een backlink is een aanbeveling van een andere website, waaruit Google aanneemt dat je relevante en kwalitatieve content aanbiedt. Dit kan uiteindelijk tot een hogere positie in Google leiden.

 

Wat is linkbuilding?

Een website met een kwalitatief en uitgebreid linkprofiel wordt door zoekmachines zoals Google beloond met hogere posities in de zoekresultaten. Het linkprofiel bestaat uit meerdere backlinks van andere websites naar jouw website – een soort aanbeveling dus.

Het linkprofiel telt zwaar mee in het algoritme van Google, dat samen met on-page SEO-elementen en het gedrag van de bezoeker de rankings in Google bepaalt:

 • Inrichting on-page SEO-elementen: titels, webteksten, title- en meta descriptions, mobielvriendelijkheid en laadtijd van de website
 • Linkbuilding: links vanaf een andere website naar jouw website (backlinks).
 • Gedrag bezoeker: worden de behoeften van de bezoeker voorzien? 

 

Het verzamelen van backlinks

Linkbuilding is een tijdrovend proces en kan op verschillende manieren gerealiseerd worden:

  1. Links ruilen: benader websites die gerelateerd zijn aan het onderwerp van jouw website en vraag om een linkruil. Schrijf een nette mail en bied zelf ook actief waardevolle content aan, zoals blogs.
  2. Focus op kwalitatieve content: zorg wel altijd dat je backlinks aanvraagt bij websites met kwalitatieve content. Zelf wil je natuurlijk ook het liefst alleen geassocieerd worden met websites met een goed imago. Daarnaast straft Google je website af als deze alleen spamlinks bevat. Hierdoor zal je positie alleen maar dalen.

Google geeft de voorkeur aan backlinks die op natuurlijke wijze zijn binnengehaald. Het creëren van kwalitatieve content vraagt om een uitgedachte contentstrategie die volledig op de behoeften van jouw doelgroep aansluit. Dit vergt veel kennis, expertise en geduld – waar onze specialisten over beschikken. Hulp nodig met linkbuilding? Schakel dan onze experts in.

 

Gratis linkbuilding

Er zijn bij linkbuilding genoeg manieren om gratis backlinks te verzamelen door zelf het heft in handen te nemen. Hieronder een aantal tips voor gratis linkbuilding:

 1. Google jouw bedrijfsnaam. De kans is groot dat bestaande websites over jou geschreven hebben zonder een linkje naar jouw website te plaatsen. Benader deze websites en vraag de website-eigenaar om alsnog een linkje te plaatsen. Kleine moeite!
 2. Plaats een linkje naar je website in de bio van je sociale netwerken, zoals Twitter, Instagram en Facebook.
 3. Maak een account aan en plaats regelmatig content met een backlink naar Stumbleupon, Delicious, Pinterest, Tumblr, Reddit, Diigo en About.me.
 4. Vraag klanten en leveranciers om een linkje naar jouw website te plaatsen.
 5. Meld je aan op forums die relevant zijn aan jouw website en deel hier je expertise en kennis door actief te reageren. Ook werkt een comment op een blogpost van een ander altijd goed.
 6. Maak gebruik van interne linkbuilding op je eigen website.
 7. Meld jouw website aan bij startpagina’s en bedrijfsgidsen.

 

Linkbuilding tips: waar moet een goede backlink aan voldoen?

Relevante backlinks verzamelen voor een kwalitatief linkprofiel is enorm belangrijk voor je rankings in Google. Bij linkbuilding gaat het om kwaliteit en niet om kwantiteit.

Google geeft iedere website op basis van verschillende factoren een waarde. Een backlink vanaf een slecht beoordeelde website werkt averechts en kan tot lagere posities in Google leiden. Google kijkt bij het beoordelen van een backlink naar de volgende elementen:

 • Relevantie van de website waar de backlink geplaatst is.
 • Het woordgebruik in de ankor – de klikbare tekst waarmee de bezoeker naar jouw website geleid wordt.
 • Het linkprofiel van de website waar de backlink op geplaatst wordt.
 • Het aantal bezoekers

wat is linkbuilding

 

Linkbuilding uitbesteden

Google geeft de voorkeur aan backlinks die op natuurlijke wijze zijn binnengehaald. Het creëren van kwalitatieve content vraagt om een uitgedachte contentstrategie die volledig op de behoeften van jouw doelgroep aansluit. Dit vergt veel kennis, expertise en geduld – waar onze specialisten over beschikken. Hulp nodig met linkbuilding? Schakel dan onze experts in.

 

 

Interesse het uitbesteden van linkbuilding?

Neem vandaag nog contact op via het onderstaande formulier.